مراسم رونمایی از سند ثبت ملی "مهارت تهیه نخودبریزی خمینی شهر" همزمان با میلاد پیامبر اکرم(ص) در عصارخانه تاریخی خمینی شهر برگزار شد.
به گزارش فرصت آنلاین، با حضور کیانی رئیس شورای شهر، اعضای شورای شهر، رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی و رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان آیین رونمایی از سند ثبت ملی نخودبریزی خمینی شهر در عصارخانه تاریخی برگزار شد.
در این آیین که با استقبال شهروندان همراه گردید موسوی رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی با اشاره به فعالیتهای این سازمان در حفظ گردشگری گفت: توجه ویژه به توسعه گردشگری در دستورکار سازمان قرار گرفته و در این راستا اقدامات بزرگی انجام شده به گونه ای که تنها در 6 ماه گذشته بیش از 2500 نفر از فرهیختگان، هنرمندان، دانشجویان و کارکنان شهرهای مختلف در قالب اتوبوس گردشگری از مراکز گردشگری شهر بازدید کردند.
وی افزود: توجه به هویت و ماهیت اصیل شهرستان در دستور کار سازمان قرار دارد و تاکنون در این زمینه اقدامات متعددی همچون جشنواره قصه های بومی، برنامه های بومگردی، برگزاری جشنواره صنایع دستی و گردشگری و ... برگزار گردیده و اقدامات متعدد دیگری نیز در دستور کار سازمان قرار دارد.
سیدمحمدهادی موسوی افزود: مجموعه سازمان فرهنگی تمام توان و پتانسیل خود را در راستای توسعه فرهنگی شهر خمینی شهر به عنوان اجرای وظیفه ذاتی خود در دستور کار قرار داده و در این مسیر، از همه فعالان فرهنگی اجتماعی شهرستان دعوت می کنیم طرحها و پیشنهادات خود را به سازمان فرهنگی ارائه دهند.
در ادامه این مراسم رئیس شورای شهر اظهار داشت: میراث ناملموس یک جامعه، بخشی از هویت تاریخی و افتخارآمیز آن جامعه است که از نیاکان ما به ارث رسیده است.
وی افزود: در اولین گام، صنف سنتی نخودبریزی به ثبت ملی رسیده است و انتظار داریم سازمان فرهنگی و اداره میراث فرهنگی نسبت به ثبت بقیه صنوف سنتی خمینی شهر نیز اقدام کنند.
عبداله کیانی تاکید کرد: این منطقه، راسته بازارهای قدیمی بوده و در آن مشاغل سنتی زیادی مشغول بکار بودند؛ نمدمالان، پالاندوزها، قنادان، نجاران، سنگتراشان و ... زمانی اینجا کار می کردند و اقتصاد شهر را به گردش در می آوردند و ما امروز وظیفه داریم آن را برای آیندگان حفظ و ثبت کنیم.
وی در مورد بافتهای تاریخی شهر گفت: برای احیای این بافت ها، تلاش های زیادی صورت گرفته است. شهرداری در این مدت برای حفظ آن وارد عمل شده و برای مهیا کردن آن جهت بازدیدکنندگان قدمهای موثری برداشته شده است.
کیانی افزود: در این راستا، شهرداری اقدام به خریداری و مرمت برخی از خانه های تاریخی شهر نموده مثل خانه زهتابها، حکیم باشی، سرتیپ و مجیر که شهرداری خریداری و در اختیار مردم و بازدیدکنندگان قرار داده است. اخیرا نیز خانه تاریخی دایی رحیم توسط شهرداری خریداری شده و ان شاءاله به محض تحویل، مرمت خواهد شد.
در ادامه این جلسه دکتر ریاحی اصفهان شناس و استاد دانشگاه اصفهان با اشاره به اهمیت تاریخی منطقه ماربین گفت: این منطقه از پیش از اسلام، مشاهیر بزرگ و اثرگذاری همچون جد مافروخی داشته و مفاخر بزرگ زیادی در تاریخ این شهر در همه ادوار تاریخی وجود داشته اند.
وی با اشاره به نقش وزرای خوزانی در تاریخ صفویه گفت: بزرگانی همچون نجم ثانی متعلق به منطقه ماربین بوده اند و نقش بزرگی در دولت صفویه ایفا نمودند.
این اصفهان پژوه افزود: در دوره های اخیر نیز ما شاهد درخشش بزرگانی از منطقه ماربین همچون آیت اله فیاض، آیت اله جبل عاملی، آیت اله معرفت بوده ایم که الحق در بین مشاهیر اصفهان جایگاه ممتازی دارند.
این استاد دانشگاه با اشاره به آیین رونمایی ثبت سند ملی نخودبریزی گفت: توجه به هویت های اصیل و افتخارآمیز هر جامعه نقش بزرگی در شکل گیری اعتماد به نفس اجتماعی و رفع بحران هویت یک جامعه دارد و لازم است مسوولان از برگزاری چنین برنامه هایی حداکثر حمایت را داشته باشند.
در ادامه این دیدار دکتر کبیری به بیان تاریخچه نخودبریزی شهر و فرایندهای تولید نخودبریزی پرداخت و گفت: زمانی بیش از 80 واحد نخودبریزی در همین منطقه فعالیت می کردند که تعداد آنان هم اکنون به 14 واحد تقلیل یافته است.
وی با اشاره به اهمیت فرایند تولید نخودچی و هنر مردم سده در این زمینه تاکید کرد لازم است با حمایت مسوولان، پایان نامه های دانشجویی رشته های مرتبط در جهت پژوهش مشاغل سنتی شهرستان سوق داده شود.
در پایان این مراسم، با حضور مسوولان، از سند ثبت ملی نخودبریزی شهرستان رونمایی گردید.